Robin Hood , 2013

Robin Hood lever tillsammans med sina vänner som laglös i Sherwoodskogen. Välkommen att ta del av deras äventyr där list, kärlek, sång, musik och humor blir avgörande i kampen mot förtrycket och Sheriffen i Nottingham. Givetvis figurerar det även en vacker dam vid namn Marion.

 
läs mer
Aladdin , 2011

I en persisk stad bor Aladdin med sin mor i ett enkelt hem. När Mustapha lurar dem att tro att han är Aladdins okända farbror som kan hjälpa dem förändra sitt liv lyssnar de villigt på honom. Aladdin följer med ut i öknen för att hitta en underjordisk grotta med en magisk lampa, i tron att de ska träffa handelsmän och köpa varor till hans nya butik. Aladdin blir fast i grottan och vet inte hur han ska komma därifrån. Det blir ett spännande äventyr där Aladdin till slut räddar hela riket!

 
läs mer
Äventyret med lyckostenen , 2010

I huldretussevärlden är folket olyckliga för att någon har stulit deras lyckosten. Två modiga huldretusser ger sig ut i världen för att leta. Efter att, utan resultat, ha letat i människovärlden kommer de till älvvärlden där de hittar lyckostenen. Det visar sig då att denna sten är den som ger solljus till älvvärlden. Nu gäller det att hitta en lösning som gör att de kan vara lyckliga i huldretussberget samtidigt som älvorna kan få solljus i älvlandet.

 
läs mer
Igelkotten Ivars funderingar, 2009

Igelkotten Ivar undrar vad som rimmar på igelkott - alla de andra djuren har rim men inte han. En del djur är deppiga över att de skiljer sig från mängden, andra är så stressade att de inte lyssnar.

 
läs mer
Dunderklumpen, 2009

En natt smyger sig Dunderklumpen in i barnkammaren för att hitta vänner.
Med en pust av magi ger han dockorna och gosedjuren liv.
Följ med dem på ett fantastiskt äventyr i skogens förtrollade värld.

Musikalen baseras på Beppe Wolgers kända film från 1970-talet.

 
läs mer
Klas Klättermus, 2008

Djuren i Hackebackeskogen längtar efter ett liv där alla kan leva i fred med varandra och känna sig trygga. Klas Klättermus och Mårten Skogsmus beger sig därför till Bamsefar för att bestämma hur man ska vara mot varandra. Följ med djuren på deras äventyr i Hackebackeskogen!

 
läs mer
Kärlek är ingenting för oss, 2007

Johan är 27 år. Han tänker tillbaka på de år som gått sedan han lärde känna Sally. Sally, som tog hand om och lärde honom allt han behövde veta.  
Denna föreställning genomförs som ett samarbete mellan Teaterfolket, Husets kör och teater_apa och riktar sig till den vuxna publiken.
läs mer
Konrad och Milous hemliga uppdrag, 2007

Konrad och Milou hittar inte Ludmillas lägenhet, trots att de gått dit tusentals gånger innan. Det är istället en ung tjej, Maja, som öppnar dörren. Vad är det som har hänt Ludmilla? Varför skäller en hund inne i en skåpbil? Vad är det för en mystisk dagbok som alla pratar om? Följ med på en spännande färd bland bovar och poliser.

 
läs mer
Askungen, 2007

Askungen behandlas illa av sin styvmor och sina två högfärdiga styvsystrar. De försöker hela tiden hitta sätt att utnyttja Askungen på. Tack vare sin vänlighet, sina vänner mössen och en godhjärtad fe kan Askungen ändå slutligen gå på balen där hon vinner prinsens kärlek till styvsystrarnas stora förtret.

 
läs mer
Folk och rövare i Kamomilla stad, 2006
De tre rövarna Kasper, Jesper och Jonatan stör ordningen i Kamomilla stad med sina upptåg. De godhjärtade byborna tröttnar och gillrar en fälla för att få fast dem. Denna berättelse handlar om att kunna se det goda i alla, att alla kan förändras till det bättre.  
läs mer

Emmas saga, 2005

Emma besöker Odense tillsammans med sina föräldrar. I folksamlingen kring den dagliga vaktparaden skiljs de plötsligt åt. I sin förtvivlan sätter sig Emma på den närmsta parkbänken, just där H C Andersen råkar sitta staty. Han vaknar till liv och tillsammans skapar de en saga för att Emma ska hitta tillbaka till sin mor och far. Under sagans gång träffar hon bland annat den ståndaktige tennsoldaten, den omtåliga prinsessan som sov på en ärt och den klädmedvetne kejsaren.  
läs mer  
Rännstensungar, 2004

1944 uruppfördes denna pjäs av Åke Hodell i Malmö Folkets park. Den handlar om den rullstolsburna och föräldralösa Ninni som bor med farbror Fahlén. Han är en konstnär vars yrke inte räknas som något riktigt arbete. Husets skvallertanter arbetar hårt på att få in Ninni på ett barnhem, men detta vill inte flickan veta av. Hennes högsta önskan är att kunna springa omkring med de andra barnen och plocka vackra blommor.

 
läs mer
Pelle Svanslös, 2004

1939 skrev Gösta Knutsson sin första bok om Pelle Svanslös, den snälla katten som fick sin svans avbiten av en råtta. När Pelle flyttar till en ny stad, behandlas han olika av de andra katterna. Vissa är elaka, medan andra är vänliga och accepterar honom även om han till utseendet skiljer sig från dem.

 
läs mer
Trolltider, 2003

I en bortglömd glänta längst ner i en trädgård bor trollen. Med gemensamma krafter och lite trolleri försöker de tillsammans med en häxa och en fe locka fram solen igen efter en lång och mörk vinter. I bakgrunden lurar det hemska gamla bergatrollet men som tur är vakar den gode Vätten över både folk och fä.

 
läs mer
Pinocchio, 2002

Den snälle dockmakaren Gepetto önskar sig av hela sitt hjärta en son. En natt när Gepetto sover kommer fen och väcker hans älskade trädocka Pinocchio till liv. Den lilla pojkdockans mod, lojalitet och ärlighet ställs på prov för att han ska kunna bli en riktig pojke. I pjäsen påminner Pinocchio oss alla om kärlekens styrka och det magiska med att drömmar ibland verkligen blir till verklighet.

 
läs mer